maandag 28 maart 2011

Over bomen en parkeren...

Op 21 maart was ik op initiatief van PvdA-raadslid Roel Schaart in de Cronjéstraat en omgeving. De winkeliers hebben met een enquête in meerderheid aangegeven dat de auto weer terug zou moeten komen. Een aantal jaren geleden is de Cronjéstraat – met uitzondering van venstertijden – afgesloten voor doorgaand autoverkeer. De parkeergarage onder het Ripperdaterrein werd aangelegd met veel openbare, goedkope parkeerplaatsen. Al enige tijd geleden was ik op bezoek bij de winkeliersvereniging om onder meer over hetzelfde onderwerp te spreken. Naar aanleiding van de twee bezoeken heb ik aangekondigd te komen met een discussienota over de straat in relatie tot de Rode Loper en de mogelijke Schotersingelfietsbrug. De commissie Beheer zal er over enige tijd over kunnen spreken.


Afgelopen woensdag was er de Nationale Boomfeestdag. Zowel in de Van Oosten de Bruijnstraat als in het Reinaldapark was het feest. Bij elkaar vele tientallen bomen werden gepland door schoolkinderen, en ik mocht ze daarbij even helpen. In het Reinaldapark zullen de bomen door de kinderen goed worden onderhouden en over drie jaar hun definitieve plek in het vernieuwde park krijgen.
Onderstaande link leidt naar een leuk artikel, met foto's en video over de feestelijkheden, georgansieerd door het kunstenaarscollectief 5eKwartier, in het Reinaldapark:


http://www.webregio.nl/zuid-kennemerland/regionaal-nieuws/artikel/1909327/kinderen-laten-groene-vingertjes-wapperen-video.aspx








 Vrijdag was de start van de lokale discussie over het Haarlemse parkeerbeleid. Tijdens een conferentie in de Philharmonie, bezocht door bijna honderd genodigden, werd de aftrap gegeven voor een geanimeerd stadsdebat. De komende maanden zal een intensief participatie en inspraaktraject volgen. Nog dit jaar wordt de discussie afgesloten in de commissie Beheer en de gemeenteraad.

Rob van Doorn