vrijdag 9 maart 2012

Groen op het Stationsplein

Dinsdagavond: de participatieavond Turfmarkt en Spaarne in het ABC aan het Grootheiligland. Een prachtig plan werd daar ontvouwd voor een betere afwikkeling van het fietsverkeer over de Langebrug, richting de Gedempte Oude Gracht en verder. De plannen leiden tot meer veiligheid voor het langzame verkeer en een prima route voor de bus. De geluiden van de bezoekers waren positief en als de financiƫn met ondersteuning van de provincie sluitend zijn te maken kan een positieve ontwikkeling aan de gemeenteraad worden voorgelegd.

Woensdag heb ik een rondwandeling gemaakt door het in ontwikkeling zijnde Reinaldapark. Projectleider Ans Kippersluis toonde mij het monumenteiland dat via ruime bruggen goed bereikbaar is. Op 4 mei zal hier de dodenherdenking plaatsvinden, waarbij in de juiste ambiance voor enige tijd stilte in acht wordt genomen.


vanaf rechts naar links de raadsleden: Roel Schaart, PvdA, Hessel Kruisman, GroenLinks Haarlem, Rob van Doorn, schaduwraadslid Jan Baaijens en raadslid Sjaak Vrugt, beiden Actiepartij

Donderdag werd de eerste tulpenboom geplant op het stationsplein. Rond de zomervakantie zal de eerste oplevering van het OV-hart plaatsvinden. Langzamerhand verplaatst het werk zich dan naar het Kennemerplein.

Rob van Doorn