zondag 16 december 2012

Nu nog beter bereikbaar


Haarlem doet veel aan de verbetering van de bereikbaarheid van de stad voor auto's. Behalve de vaststelling van de Regionale Bereikbaarheidsvisie en binnenkort de bespreking in de gemeenteraad over de vorming van een daarbij horend fonds van € 20 miljoen, hebben we de bereikbaarheid van onze parkeergarages aanzienlijk verbeterd door de invoering van een systeem waarbij routes naar parkeergarages zichtbaar zijn met het aantal beschikbare plaatsen in elke garage. Samen met de regiogemeenten en de provincie zal binnenkort een DVM-systeem worden ingevoerd. Dynamisch Verkeers Management zorgt ervoor dat de doorstroming van autoverkeer op de snelwegen en vervolgens in de stad en regio wordt bevorderd.
De laatste loot aan de boom is een nieuwe stadse routeplanner. Hierin is rekening gehouden met de wegopbrekingen en omleidingen in de stad. Verkeersnet.nl is lovend over de effecten van dit systeem.
Met de GPS-gestuurde routeplanner heeft Haarlem een aanvulling op de grote navigatiesystemen en routeplanners ontwikkeld. Deze geven de detailinformatie van wegopbrekingen in de stad niet aan. In de Haarlemse variant staan ook de fietsenstallingen en parkeergarages aangegeven.
De mobiele versie van de routeplanner is te bekijken door met de mobiel naar www.haarlem.nl te surfen.

Rob van Doorn