zondag 22 april 2012

PVV trekt zich terug

Een gevoel van blijdschap heb ik niet kunnen onderdrukken toen ik hoorde dat het Catshuisoverleg is mislukt. De PVV heeft zich teruggetrokken en geeft Europa de schuld. Zeven weken geleden zag Europa er niet anders uit, maar Wilders verliest teveel in de peilingen, zijn partij is in ontbinding en dus trekt hij zijn stekker eruit. Wel een grote mond, maar geen verantwoordelijkheid willen dragen. Populisme pur sang. De gevolgen voor Haarlem van deze ontwikkeling zijn nu nog niet te voorspellen. Beroerder kan het echter nauwelijks worden.
Afgelopen week kwam de jury bijeen voor een beoordeling van meer dan twintig inzendingen van Haarlemse basisscholen: kom met goede voorstellen voor "e-waste", elektronisch afval, was de opdracht. Het was geen gemakkelijke keuze, en de discussies liepen soms hoog op. Maar ... we zijn eruit gekomen! Vrijdag is de prijsuitreiking met Ali B.
Het jaarlijks terugkerende feest 'Het Bloemencorso' heb ik gisteren vanaf een partyboot mogen meemaken. Veel genodigden en prachtige wagens. Rob van Doorn.