zaterdag 28 april 2012

Reinaldapark weer stap verder

Het formele werk in het college afgelopen week over de kadernota met miljoenen bezuinigingen, werd bruut verstoord door het dodelijke ongeval op de Verspronckweg. Een vrouw van 86 jaar kwam om het leven. Een gevoel van verslagenheid overheerst.

Een contrast, zoals altijd in het leven, met buurtactiviteiten zoals de opening van het mooi gereconstrueerde Brouwersplein. Met vereende krachten hebben buurtbewoners en professionals een prachtig staaltje werk geleverd. Na het Leidseplein is nu ook het Brouwersplein bij de tijd. Het Nadorstplein is voorlopig de laatste uitdaging in de gezellige en opgewaardeerde Leidsebuurt.

In de Waarderpolder komen veel werkers en bezoekers met de auto. Er is een buslijn verdwenen. Dus wil de ontwikkeling van fijnstof binnen de perken blijven dan is het nodig dat steeds meer mensen met de fiets komen. Met de actie 2op5 hebben ondernemers, de Fietsersbond en EcoSol een prachtige aanpak ontwikkeld. Twee dagen per week op de fiets naar je werk. Veel deelnemers krijgen twee weken een gratis elektrische fiets om de overstap te maken.


Binnenkort is het 4 mei, dodenherdenking. In het Reinaldapark is op tijd het monumenteneiland opgeleverd, waarop een monument ter nagedachtenis aan de Tweede Wereldoorlog staat. Op de foto de projectleider van de herstructurering van het park, Ans Kippersluis.

Afgelopen vrijdag was de prijsuitreiking van de Milieubende, een feest waarbij de kinderen (en de aanwezige ‘grote mensen’!) uit hun dak gingen bij het optreden van Ali B. De klas met het beste voorstel voor de aanpak van "e-waste", elektronisch afval. Klas 7a van de Liduinaschool won de eerste prijs, die werd uitgereikt bij Saplaza in de Waarderpolder. Een van hun ideeën, een slim spel voor volwassenen en kinderen gaat echt ontwikkeld worden. Meer hierover kunt u zien en lezen op www.degroenemug.nl

Rob van Doorn