zondag 24 juni 2012

De week van het Rozenprieel


Deze week was voor mij een beetje de week van het Rozenprieel.

Maandag maakte ik kennis met de nieuwe wijkraad. Pas geleden gekozen en nu al actief voor een mooie en een meer en meer populaire wijk. Vrijdag was ik bij zorgcentrum De Roos voor het in ontvangst nemen van een prachtig boekje “Tuinieren in het Rozenprieel”. Een mooi voorbeeld voor andere wijken! In de Tybautstraat gingen de planten de grond in. Annet Kroes van het Geheime Groene Roos Genootschap is een van de voorvechters van meer groen in de wijk. Volgende week beginnen de werkzaamheden aan de Tuin van Jonker. Samen met de wijk besproken en besloten en met geweldige inzet van woningcorporatie Ymere.



Ook was er maandag weer een netwerkbijeenkomst van Haarlem Klimaat Neutraal. Niet alleen een goed moment om vertegenwoordigers te ontmoeten van een snel groeiend aantal duurzame bedrijven in Haarlem, maar ook feest voor hotel HaarlemZuid, want die kreeg uit handen van de vorige winnaar, het Friethoes aan de Kruisweg, de Groene Mug-Bokaal uitgereikt (zie www.degroenemug.nl).

Op 20 juni nam Jaap Bakker, senior verkeersambtenaar, afscheid. Bijna veertig jaar heeft deze deskundige en betrokken medewerker zich ingezet voor Haarlem. Velen bezochten zijn receptie in de Gravenzaal en het symposium daaraan voorafgaand. Jaap, we gaan je missen!

Rob van Doorn