zaterdag 21 juli 2012

Terugblik


Het reces is aangebroken. Vakantie voor de Haarlemse politiek. Begin september begint het nieuwe politieke seizoen.
Het afgelopen jaar zijn er binnen mijn portefeuille veel ontwikkelingen geweest. Een bloemlezing:
De kadernota duurzaamheid is in uitvoering genomen, de regionale bereikbaarheidsvisie vastgesteld. De parkeervisie heeft inmiddels de inspraakprocedure doorlopen en in september bereiken we weer een mijlpaal bij de totstandkoming van het nieuwe stationsgebied. Dat wordt feest met de ondernemers in de buurt. Waterrecreatie krijgt de komende jaren meer ruimte. Het oorlogsmonument in het Reinaldapark is in mei op de nieuwe locatie opengesteld en het besluit is genomen dat ondanks de zware bezuinigingen de prachtige Haarlemse kinderboerderijen worden gehandhaafd. In Schalkwijk is een nieuwe watergang geopend en van Rijnland hebben we nu zekerheid dat in de Waarderpolder ook weer een grote waterloop komt. De prachtige parken in onze stad krijgen de komende jaren extra aandacht door de vaststelling van beheerplannen voor het Engelandpark, het Romolenpark en later dit jaar voor de Haarlemmer Hout. In Noord heeft men minder overlast van meeuwengekrijs door de aanpak van daken van schoolgebouwen. En dan is er ook nog een nieuw beheer en onderhoudprogramma in uitvoering genomen waardoor de bezuinigingen de komende tien jaar geen groot negatief effect hebben op het onderhoud van de openbare ruimte.
Al die positieve ontwikkelingen werden deze week gevolgd door de start van een veelbelovend nieuw bedrijf: Greenjoy van Rob Veldt.



Rob verhuurt elektrische sloepen in de Leidsevaart ter hoogte van de Stadsschouwburg. Via Internet, www.greenjoy.nl, kunt u een boot huren en er meteen instappen. De sloep wordt automatisch ontkoppeld. Dit weekend zijn de drie scheepjes al doorlopend verhuurd. Waterrecreatie is een groeiende bedrijfstak in de Spaarnestad. En juist ondernemers die rekening houden met het milieu profiteren daarvan. De doelstelling van het bedrijf is om ook elektrische scooters, auto's en tuktuk's te gaan verhuren.
Fijne vakantie!

Rob van Doorn