maandag 24 oktober 2011

Parkeren leeft in de stad!

Afgelopen week was het herfstvakantie, dus het bestuurlijke werk staat dan in een wat lagere versnelling. Door veel ambtenaren is er echter hard gewerkt om de puntjes op de i te zetten over de situatie van het achterstallig onderhoud in de stad, de speelruimtenota, een mogelijk meer duurzame insteek voor de openbare verlichting in de stad, de toekomstige verkeerssituatie rondom de nieuwe fly-over bij de Amsterdamsevaart, afspraken met het Hoogheemraadschap Rijnland over het oppervlaktewater en het afvalwater, en zo nog een aantal belangrijke onderwerpen, die de komende tijd besproken gaan worden.


En dan natuurlijk het jammerlijke overlijden van Janny Stevenhaagen, voorvrouw in de Slachthuisbuurt. In 2008 werd Janny nog door Bernt Schneiders gekroond tot vrijwilliger van het jaar. Een vrouw met een niet aflatende inzet voor ‘haar’ wijk. We leven mee met de nabestaanden.

In de week daarvoor is er veel werk gaan zitten in het verwerken van de participatieresultaten op de concept parkeervisie. Het aantal reacties is overweldigend en de meningen over aanscherping of verbetering zijn een hartelijk compliment aan veel mensen waard.

Parkeren leeft in de stad! Meer kwaliteit van de openbare ruimte, een beter gebruik van parkeergarages en minder overlast van geparkeerde fietsen, zijn zo maar wat onderwerpen die met veel elan werden ingebracht.

Met een duur woord ‘intergemeentelijk overleg’ vond plaats op vrijdag 14 oktober. Grensstreekgemeenten uit Zuid- en Noord-Holland spraken in de raadszaal van Haarlem over de nieuw geplande weg, die de aansluiting moet worden tussen de N205 en de N206, ook wel genoemd de ‘Weg bezuiden Bennebroek’. Haarlem staat achter de aanleg van die weg, maar de financiering is nog lang niet rond. Ook over het definitieve verloop van het zogenoemde ‘noordelijke tracĂ©’ wordt nog gesproken, want het doorklieven van een natuurgebied is geen aantrekkelijk vooruitzicht. Collega Annemieke Schep van Bloemendaal heeft hierover al eerder een aantal belangrijke woorden gesproken.

Tot slot wordt er alweer vooruit gekeken naar de begrotingsbehandeling 2012, die de eerste week van november zal plaatsvinden. Een recordaantal vragen van raadsleden is beantwoord. Altijd een drukke periode met veel onderwerpen, die de revue passeren.


Rob van Doorn