vrijdag 11 januari 2013

Suncity Haarlem

Haarlem treft het maar. Net weer uitgeroepen tot beste winkelstad van Nederland en nu blijkt onze stad ook nog eens Suncity genoemd te worden door de landelijke pers: http://www.hartvannederland.nl/nederland/noord-holland/2013/haarlemmers-massaal-aan-de-zonnepanelen/

Beide titels zijn niet toevallig. Onze middenstand werkt zich uit de naad om een gevarieerd winkelaanbod in stand te houden en wordt daarbij geholpen door een mooie historische omgeving en een perfect op niveau zijnde openbare ruimte. Daar is de afgelopen jaren veel tijd, geld en energie in gestopt en dat betaalt zich uit.

De titel Suncity vloeit voort uit de groeiende inzet van onze inwoners om zonnepanelen te kopen. Daarbij worden die Haarlemmers geholpen door de natuur en door de gemeente. Haarlem profiteert met gemiddeld 1070 zonuren per jaar het meeste in Nederland van deze gratis kachel. Voor wie dat wil en nodig heeft biedt de stad de mogelijkheid gebruik te maken van een duurzaamheidslening om de aanschaf van zonnepanelen mogelijk te maken. Deze lening werkt met een lagere rente. Hierdoor wordt zonne-energie wel erg aantrekkelijk.

Wilt u ook zonnepanelen? Kijk op www.degroenemug.nl.

Rob van Doorn