donderdag 7 februari 2013

Wijkcontract voor Scheepmakersdijk e.o.

Gisteren, woensdag 6 februari, een heuglijk moment: samen met betrokken partners -politie, woningcorporatie Elan Wonen en wijkraad Scheepmakersdijk e.o - mocht ik de handtekening plaatsen onder het wijkcontract Scheepmakersdijk e.o.. In het contract, het vierde in Haarlem-Oost, staan de afspraken met het oog op een wijk die schoon, heel en veilig is.


De wijkraad Scheepmakersdijk e.o. heeft de bewoners gevraagd welke vragen en wensen zij hebben om de buurt leefbaarder en veiliger te maken. De vragen en wensen van bewoners gaan onder meer over verlichting en verkeersonveilig gedrag. De gemeente, woningcorporatie Elan Wonen en de politie hebben de vragen en wensen beantwoord in het wijkcontract Scheepmakersdijk e.o..

Veel zaken zijn al uitgevoerd. Zo is de wijk voorzien van een informatiebord met wijknieuws en zijn er fietsenrekken geplaatst, oneffenheden in de bestrating zijn weggehaald, en verstopte straatkolken geleegd. Daarnaast is extra gehandhaafd op rijden tegen de rijrichting in. Zaken die meer tijd vergen, zoals het vinden van een geschikte locatie voor de voetbalkooi die nu aan de Harmenjansweg ligt, worden in de loop van 2013 uitgevoerd.



Rob van Doorn