vrijdag 7 juni 2013

Drie belangrijke stappen voorwaarts

Er zijn weinig onderwerpen zo politiekgevoelig als parkeren. Iedereen heeft een mening over dit onderwerp. De noodzaak om hier met elkaar over in gesprek te gaan werd steeds groter en zichtbaarder in onze stad. Makkelijk was dit niet. Wel een mooie uitdaging om met alle input uit vele gesprekken een samenhangend stuk te maken, waar de meerderheid in de raad nu achter staat. Drie jaar lang heb ik daarvoor tientallen overleggen gevoerd, eerst met de ambtenaren en het college en daarna met heel veel mensen in de stad, waaronder wijkraden, het bedrijfsleven, raadsleden en belangengroepen. Een boeiend traject en een zorgvuldig proces, om zo’n politiek onderwerp tot een breed gedragen visie te kneden.

De eerste drie commissiebesprekingen met politiek hoog oplopende debatten, hebben ervoor gezorgd dat het stuk op punten werd aangepast en nog meer draagvlak kreeg.

En gister het finale sluitstuk, de bespreking in de raad. De parkeervisie is behalve door de VVD door de gehele raad vastgesteld, met lof en complimenten, en daar mogen we trots op zijn. Daarvoor wil ik iedereen bedanken die zich al die tijd met tomeloze energie en inzet heeft meegewerkt en mij heeft geholpen bij het opstellen van de visie op het parkeren in Haarlem. Op naar de uitwerking, we gaan met veel plezier verder…..


Ook een mijlpaal was het besluit over de vaststelling van het tracé voor hoogwaardig openbaar vervoer (HOV) door Haarlem-Noord. Mijn dank gaat vooral uit naar de Wijkraden en Belangenorganisaties (WBO) in Haarlem-Noord, die zeer kritisch maar loyaal het proces hebben bewaakt en op inhoud commentaar hebben geleverd. Samen met de WBO gaan we het vervolgtraject in. Op één stem na ging de hele gemeenteraad akkoord.

De woonschepenverordening was het laatste succes. Ook deze nota kent een jarenlange voorbereiding en veel participatie en inspraak. Maar ook hiervoor geldt: een goed proces met een mooi resultaat. En ook dat hebben we met elkaar gedaan.

We zijn weer drie belangrijke stappen verder; een mooi begin van een zonnig weekend!

Rob van Doorn


Reageer hier.