dinsdag 21 mei 2013

In gesprek over de Cronjéstraat

De Cronjéstraat is een mooie winkelstraat, na de binnenstad en winkelcentrum Schalkwijk het derde winkelcentrum van Haarlem. Twee parkeervoorzieningen, waarvan één gemeentelijke, luifels boven de winkels om droog te shoppen en gezellige terrasjes maken het aanbod compleet. De straat kent ruime venstertijden waarbuiten bevoorrading kan plaatsvinden.


Toch is er aanleiding met elkaar in gesprek te gaan over het autoregiem in de straat. Er ligt een visie van het bestuur van de winkeliersvereniging dat pleit voor openstelling voor auto's. Een onlangs uitgevoerde enquête geeft aan dat niet iedereen daar op zit te wachten.

Op initiatief van de winkeliersvereniging zal vanavond in de Janskerk in de Jansstraat gezocht worden naar de meest ideale situatie.

De gemeente heeft naar aanleiding van de parkeernota inmiddels de mogelijkheid genoemd om het eerste uur of de twee eerste uren gratis parkeren in de Cronjégarage mogelijk te maken. Aankomende donderdag komt deze nota in de commissie Beheer en daarna in de gemeenteraad aan de orde. Jaren geleden, bij de invoering van het huidige regiem, is afgesproken dat de inrichting van de straat zou worden aangepast. Die aanpassing is nog steeds niet uitgevoerd. Voldoende stof tot praten vanavond.

Rob van Doorn