dinsdag 18 september 2012

Bagger

Maandag was er een leuke buitenactiviteit bij de Leendert Meeszstraat. Het Hoogheemraadschap Rijnland en Haarlem hebben de 200.000ste kuub slib verwijderd uit de Haarlemse wateren. Schoon openbaar water is belangrijk voor een stad en dat bevordert ook nog eens het leven onder water. Rijnland en Haarlem werken op meerdere terreinen nauw samen: de aanleg van nieuwe watergangen, de afkoppeling van regenwater, de aanleg van grotere waterbergingen en de afvoer van vuil water naar de zuiveringsinstallatie in de Waarderpolder. Van het rioolslib dat daar wordt opgevangen wordt weer groen gas gemaakt.



Pieter Hellinga, Hoogheemraad van Rijnland met een leerling uit groep vijf van de Beatrixschool. Pieter geeft onderricht over het waterleven.

Een paar weken geleden is een mijlpaal bereikt met de oplevering van het Stationsplein. Begin volgend jaar starten we met de aanpak van het Kennemerplein. Vanmorgen liep ik er nog even rond en de fietsenbende en de provisorische Kiss & Ride waren weer een doorn in het oog. Ik zal blij zijn als de door de raad vastgestelde plannen worden uitgevoerd. Dan kunnen we eindelijk genieten van een stationsgebied op niveau.

Rob van Doorn