donderdag 4 april 2013

Een wandelboulevard langs het Spaarne

Soms is het net alsof de bezuinigingen ertoe leiden dat er in Haarlem geen grote werken in de openbare ruimte meer plaatsvinden. Niets is minder waar. Vorig jaar is de fly-over bij de N200 geopend, is het stationsplein officieel in gebruik genomen, van de Parnassiakade is een fietsstraat gemaakt en is bijvoorbeeld de eerste fase van de reconstructie Spaarndamseweg afgerond.


Dit jaar en later worden weer veel projecten in uitvoering genomen. Een opvallend werk is de reconstructie van de Turfmarkt, het weggedeelte tussen de Langebrug - de Verfroller - en de Gedempte Oude Gracht. Donderdag 4 april starten de werkzaamheden en al op 1 oktober van dit jaar is het werk klaar. Het effect zal een prachtige wandelboulevard zijn met bomen langs het Spaarne, een doorlopend tweezijdig fietspad van Schalkwijk tot in het stadscentrum en bewoners van de Turfmarkt zullen minder last hebben van de zware passerende bussen van R-Net, omdat de fundering wordt gefabriceerd van beton.

Onze stad wordt mooier, ook in tijden dat elke euro drie maal moet worden omgedraaid. We gaan hiermee door, ook al gaat het minder snel en kan niet elk werk op het gewenste moment worden gestart.

Rob van Doorn